Månedens bøger: August 2018

Anmeldelse: “Kastanjemanden” af Søren Sveistrup
14. August 2018
Anmeldelse: “Ravnenes hvisken” – Bog 3 af Malene Sølvsten
25. September 2018

August måned har virkelig budt på bøger, der tilhører hver sin ende af spektret: de nostalgiskromantiske ”Anne fra Grønnebakken”-bøger og så en røvfuld danske krimier. Og her har særlig én gjort sig ekstraordinært bemærket. Men det bar min anmeldelse vist også præg af. 😉

 


 

”Anne Bliver lærer”
af L.M. Montgomery

Der er sket en del siden Anne kom til Grønnebakken, og hun har nu overtaget jobbet som lærer på skolen i Avonlea, hvor hun tager sine kampe med de lokale forældre.

Samtidig spiller hun rollen som Kirsten Giftekniv, da hun lærer om et ældre pars uforløste kærlighedshistorie.

 

”Anne bliver lærer” er udgivet af Forlaget Høst & Søn. Sideantal: 268.

 

 

 


 

”Drømmen går i opfyldelse”.
af L.M. Montgomery

Anne vinker farvel til trygheden på Grønnebakken og kaster sig over nye eventyr som studerende på universitetet. Og tiden byder på ikke så få bejlere.

I baggrunden lurer Gilbert Blythe. Og alle kan se, at han og Anne er skabt for hinanden. Den eneste, det endnu ikke er gået op for, er Anne.

 

”Drømme går i opfyldelse” er udgivet af Forlaget Høst & Søn. Sideantal: 263.

 

 

 


 

”Kastanjemanden”
af Søren Sveistrup

Liget af en yngre kvinde findes på en legeplads uden for København. Hendes ene hånd er skåret af, og over hende hænger en lille kastanjemand.

De to efterforskere Naia Thulin og Mark Hess sættes på sagen, og sammen kæmper de en kamp mod uret. For gerningsmanden har endnu ikke afsluttet sin mission.

 

”Kastanjemanden” er udgivet af Politikens Forlag. Sideantal: 528.

 

Du kan læse min anmeldelse af bogen her.

 


 

”Husdyret”
af Camilla Grebe

Som teenager finder Malin liget af en myrdet lille pige i skoven omkring Ormberg. Sagen blev andrig opklaret, så syv år senere bliver Malin – som nu arbejder som kriminalassistent – sendt tilbage til byen for at se på sagen på ny.

Med sig til Ormberg har hun en håndfuld kollegaer fra Stockholm. Men en aften forsvinder Malins ene kollega Peter. Og det eneste vidne er hans kæreste, som er ude af stand til at huske noget som helst fra den aften.

 

”Husdyret” er udgivet af Forlaget Lindhardt & Ringhof. Sideantal: 491.

 


 

”Båven om Gud”
af Hella Joof

I ”Båven om Gud” fabulerer Hella Joof over, hvordan det hele begyndte. Om hvordan Gud – en sød gammel mand med hentehår – manglede kærlighed og skabte Adam og Eva.

Men da Adam og Eva spiser æblet fra Paradisets træ sker der ting og sager! Og med sit sidekick, Slangen, ser Gud til, hvordan menneskene er godt og grundigt i gang med at lave om på reglerne.

 

”Båven om Gud” er udgivet af Forlaget Lindhardt & Ringhof. Sideantal: 215.

 

 


 

”URO”
af Jesper Stein

En mand findes myrdet på Assistens Kirkegård i København natten efter rydningen af Ungdomshuset i 2007. En aktion, der medførte optøjer og gadekampe mellem politi og demonstranter.

Da offeret var iklædt sort elefanthue og combatstøvler, frygter man, at gerningsmanden skal findes blandt politiets egne rækker. Axel Steen – en hashrygende fraskilt Vicepolitikommissær – sættes til at lede efterforskningen.

 

”Uro” er udgivet af Politikens Forlag. Sideantal: 416.

 


 

”Det brændende kors” – Del 1
af Diana Gabaldon

Året er 1771, og krigen er på vej. Trods de sørgelig fremtidsudsigter, forsøger Claire og Jamie Fraser at skabe sig et nyt liv i North Carolina.

Derudover lever de med frygten om en storbrand, der, ifølge deres datter Brianna, eftersigende skulle være årsagen til deres kommende død. En død, der er nært forestående.

 

”Det brændende kors” er udgivet af Forlaget Gyldendal. Sideantal: 1152.

 

 


 

”Bye bye, Blackbird” 
af Jesper Stein

Da der findes DNA i en ny voldtægtssagt, der matcher DNA’et fra et gammel uopklaret sexdrab, får Axel Steen en ny mulighed for at løse sagen, der har reddet ham som en mare og som kostede ham hans ægteskab.

Men sagen er ikke så ligetil, da optrevlingen fører til at sløset politiarbejde, fejl og mistænkeliggørelse af ofre kommer frem i lyset. Nettet strammes, og politiet sætter jagten ind på en sadistisk serievoldtægtsmand med mord på samvittigheden.

 

”Bye bye Blackbird” er udgivet af Politikens Forlag. Sideantal: 366.

 

 


 

Du kan læse alle indlæg med månedens bøger her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *