Arkiv

 

Hej

Velkommen til arkivet på mediemagasinet.dk

 
mediemagasinet_film

Film

Man siger, film skal opleves i biografen. Det ville være fedt, hvis det også altid var tilfældet her på siden. Men ikke desto mindre vil helt vanlige og jordiske film fra Netflix, gamle DVD’er og andet miskmask også kunne findes i kategorien ”Film”. Det er først og fremmest indholdet – og ikke den omgivende oplevelse – der er vigtig.

Du vil heller ikke nødvendigvis finde det nyeste af det nyeste i denne kategori. Den ene dag kan det være en højaktuel 3D superheltefilm eller smal indiefilm, den næste en nyrestaureret version af en Th. Dreyer film.

 
 

TV serier

I dag er grænserne mellem film og TV blevet mere flydende, og inden for de seneste år har TV-serierne oplevet en sand guldalder af kvalitetsmæssig underholdning. Og serieformatet er da også eminent til at udfolde de store historier og persongallerier.

På mediemagasinet.dk bliver der konsumeret alle mulige former for TV-serier inden for forskellige genrer. Men der vil uden tvivl bliver ofret en del spalteplads på nogle af de helt store tilbagevendende seerdarlings, som eksempelvis Game of Thrones, Stranger Things eller danskproducerede TV-serier. Og du er altid velkommen til at tippe mig om en god kandidat, jeg burde give mig i kast med.

mediemagasinet_tv
 
 
mediemagasinet_litteratur

Litteratur

Litteraturen tilbyder en enestående mulighed for aktivere ens fantasifulde sanseapparat, når sindet skal skabe egne universer af billeder, dufte, lyde og stemninger. Og på godt og ondt kan man blive bekræftet og udfordret i tankegange og livssyn, når ukendte kulturer og karakterer bringes til live af forfatteren. Det er dét særlige, litteraturen kan. Den er grænseløs. Og det er fantastisk..

Det er ikke alle bøger, jeg læser, der udmønter sig i en anmeldelse her på bloggen – selvom jeg forsøger at få så mange i spil som muligt. Men alle læste bøger samles månedligt i resuméform i indlæggene ”Månedens bøger”. Jeg har som sådan ikke nogle specifikke præferencer – bare indholdet fanger – så du vil kunne finde anmeldelser indenfor et bredt genrespektre, såsom krimier, periodedramaer, fantasy, thrillers, historisk fiktion, samtidsromaner, klassikere mv.

 
 

TV

Flow TV lider i disse år. Og årsagen skal ikke blot findes i politiske nedskæringer – selvom det bestemt ikke gør det lettere. Men her på mediemagasinet.dk skelnes der ikke mellem streaming-, on demand- eller flow-tv. Det hører alt sammen til i denne lille smeltedigel af en trøffelkategori.

Kategorien dækker over alt det indhold, der er produceret specifikt til TV. Altså TV-dokumentarer, underholdnings-programmer, nyhedsformater og alt andet TV-gøgl. Det er derfor en lidt broget samling af alle mulige genrer. Men kategorien er samtidig støvsuget for fiktion i serieformat. Det finder du derimod i kategorien TV-serier.

mediemagasinet_tv serier
 
 
mediemagasinet_teater 1

Teater & Live begivenheder

Verden er en scene, siger man. Men uden at der hverken skal gå Shakespeare eller Goffman’ske tendenser i denne kategori, dækker titlen ”Teater & Live begivenheder” over begivenheder, der ikke kan konsumeres inden for hjemmets fire vægge. Altså den slags helt ægte duftende, følende og sanselige oplevelser, man får, når man bevæger sig i et teater eller en koncertsal. Det er ret fantastisk!

Det er samtidig nok desværre den kategori, der er mest forsømt her på mediemagasinet.dk, da den jo utvivlsomt kræver lidt større indsats af skribenten. Men jeg håber, du vil tage godt imod de bidrag, der dukker op.

 
 

Sociale Medier

Sociale medier spiller efterhånden en allestedsnærværende rolle i de fleste menneskers liv. Vi tjekker mobilen i lommen konstant og indånder luften af pseudosocialitet, når vi poster eller snapper billeder af vores havrefras. Eller chiagrød. Lidt fremme på beatet er man vel?

Taget i betragtning hvor meget medier fylder i vores dagligdag, er det også vigtig at bruge tid på dem. Især fra et ikke-medieforbrugende og undersøgende perspektiv. De – og deres effekt – skal tages alvorligt. Men det skal jo ikke være langhåret det hele. Derfor dækker kategorien ”Sociale Medier” over både det undersøgende og det sjove. Igen: balance is key!

mediemagasinet_sociale medier
 
 
mediemagasinet_akademisk

Akademiske tendenser

Når man slipper Universitetet, er det ikke ensbetydende med at lysten til at skrive eller formidle også stopper. Once you go academic, you never.. Øh noget med pandemic? Epidemic? Anyway.. En stor del af ens akademiske bidrag til verden skrives ofte til skuffen (og en enkelt underviser eller to). Men det er jo egentligt en forbandet skam!

Kategorien ”Akademiske tendenser” dækker derfor over de indlæg, hvor der er lagt en analytisk og forholdsvis akademisk vinkel på. Altså den slags indlæg, der krydres med fodnoter og litteraturhenvisninger. Så har du virkelig lyst til at gå i nørde-mode, er det her, du skal slå dig løs.

 
 

Medie Mix

Indimellem griber fanden ved en, og man får lyst til at skrive et indlæg, der måske ikke ligefrem passer ind i en given kategori. Men system skal der til. Derfor vil du i kategorien "Medie Mix" finde indlæg af den type, der ikke lige sådan er til at placere. Og indimellem også den slags, der skal læses med et glimt i øjet.

Af tilbagevendende føljetoner kan blandt andet nævnes ”Reklamer, der missede målet” og ”Tirsdags tvillinger”. Derudover vil "Medie Mix" have emner der rækker ud over medieteksten, såsom (medie og kultur-) nyheder og deslignende.

mediemagasinet_medier
 
 

Hva'..

Fandt du, hvad du kom efter?

Eller brænder du inde med et spørgsmål? Så smid en besked.
mediemagasinet@gmail.com