Månedens bøger: Maj 2018

Anmeldelse: “Summer Karlssons store kærlighed” af Johanna Nilsson
31. May 2018
Anmeldelse: “Gud er bare hund stavet bagfra” af Christian Frost
15. June 2018

Maj måneds bøger er en skør blanding af alle genrer og bærer bl.a. præg af min utilslørede glæde ved Outlander-serien samt endnu en tilbagevenden mod endnu en bog fra Ildefonso Falcones fortælle-univers. Derudover er bøger fra hele Skandinavien blevet repræsenteret i denne måneds læste værker. Hermed et kort overblik af maj måneds bøger:

 


 

”Macbeth” af Jo Næsbø 

Krimiforfatteren Jo Næsbø, der er manden bag de succesfulde bøger om betjenten Harry Hole, har begået en parafraserende fortælling med udgangspunkt i Shakespeares legendariske værk om den sagnomspundne MacBeths storhed og fald.

Omskrevet til kriminalistisk fiktion befinder vi os i en unavngiven storby i 1970’erne, hvor ludere, lommetyve og alt derimellem har kronede dage. To rivaliserende banders konflikt sætter gang i magtstrukturerne i byen, der er voldsomt plaget af korruption. Stærkt tilskyndet at sin noget ældre kæreste Lady, bliver den unge MacBeth, der er tidligere misbruger, en del af dette spil og stiger til tops i hierarkiet. Og hans vej til toppen er belagt med blod.

 

Bogen er udgivet af forlaget Modtryk. Sideantal: 505.

 


 

”Papmaché-reglen” af Hella Joof

Hella Joof har begået en lille håndbog til hverdagslivet, der har nydt stor succes. Der findes vel næppe et juletræ anno 2017, hvor der ikke har befundet sig et eksemplar af ”Papmaché-reglen”?

Bogen handler om livets små regler, og om hvad man skal gøre for at mindske støjen i sit liv og blive glad og lykkelig. Og en af bogens hovedpointer er, at man skal fejre og fremhæve de små glæder i livet. Der skal glimmer på hverdagen.

 

Bogen er udgivet af Forlaget Gyldendal. Sideantal: 202.

 

 

 


”Fatimas hånd”af Ildefonso Falcones

Ildefonso Falcones er en mester ud i at skildre brutale skæbner i Sydeuropa. Denne bog er ingen undtagelse.

”Fatimas hånd” udspiller sig i 1500-tallet, hvor den unge Hernado stræber efter sin frihed. Som et produkt af en forbrydelse, hvor en katolsk præst voldtog en ung muslimsk kvinde, befinder Hernado sig fanget mellem to religioner, der på sin vis begge støder ham fra sig. Og der bliver ikke lagt imellem, når brutaliteten i de forskellige religioner fremlægges.

 

Bogen er udgivet af Forlaget Cicero ved Rosinante & co. Sideantal: 897.

 

 


 

”Trommer i det fjerne” – Del 1 af Diana Gabaldon

I bogen ”Den rejsende” (læs anmeldelse her) efterlod vi Jamie og Clarie ved ankomsten til kolonierne som skibsbrudne, og det er herfra ”Trommer i det fjerne” tager taktstokken op. Skibsbrudne og uden en krone på lommen bevæger parret og deres følgesvende sig mod Jamies tante, der er plantageejer i Charleston. Hun ser sit snit til at gøre Jamie til arving af slaveplantagen, men han og Claire har andre planer.

Samtidig følger vi Brianna og Rogers liv i hhv. Boston og Scotland, hvor de med nogen besvær forsøger at få forholdet til at fungere. De har samtidig deres egen mission: At lære mere om, hvordan Claire og Jamies liv har udspillet sig i fortiden.

 

Bogen er udgivet af Forlaget Gyldendal. Sideantal: 900.

 


 

”Summer Karlsson og den store kærlighed” af Johanna Nilsson

Summer Karlsson er en kvinde på den gode side af 160 kilo, der har levet et liv i isolation med sin pylrende mor, der har gjort livet nemt for hende. Da moderen dør, skal Summer til at stå på egne ben – hvilket ikke er let.

Summer sætter sig for at åbne sit eget detektivbureau og hyrer samtidig den unge flygtning Yusef som bofælle/handicapmedhjælper/dr. Watson, og sammen skaber de et nyt liv for Summer, der både byder på kærlighed og krimigåder.

 

Bogen er udgivet af Storytel Original

 

Du kan læse min anmeldelse af Summer Karlsson og den store kærlighed her.

 


 

”Trommer i det fjerne” – Del 2 af Diana Gabaldon

Claire og Jamie har forladt det trygge liv hos Jamies tante og bevæget sig ud på egen hånd i  bjergene i North Carolina. På rejsen møder de indianere og andet godtfolk og lærer at forskellen mellem dem måske ikke er så stor. De lægger grundstenene til deres nye hjem, ligesom de skaber rammerne for andre skotske tilflyttere i den lille by ”Frasers ridge”.

Tilbage i nutiden får Roger nys om Briannas planer om at rejse tilbage til fortiden. Hun har nemlig opdaget, hvordan hendes forældre på tragisk vis omkommer og vælger at sætte alt ind på at ændre fortiden og redde dem. Roger indser for sent Briannas planer, men vælger alligevel at rejse på egen hånd efter hende ind i fortiden.

 

Bogen er udgivet af Forlaget Gyldendal. Sideantal: 900.

 


 

Du kan finde en oversigt over indlæggene med temaet “Månedens bøger” her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *