Månedens bøger: Februar 2016

Månedens bøger: Januar 2016
3. February 2016
Månedens bøger: Marts 2016
5. April 2016
Show all

Månedens bøger: Februar 2016

I februar forsatte jeg, hvor jeg havde sluppet, nemlig med Jo Nesbøs serie om Harry Hole. Det er jo ret privilegeret at have muligheden for at svælge i en hel bogserie.

 

 


 

”Rødhals”
af Jo Nesbø

I tredje bind af serien om Harry Hole fra Drabsafdelingen i Oslo, efterforsker Hole for første gang i serien en sag hjemme på norsk grund, hvor en række sjældne våben er blevet stjålet.

Som sagen skrider frem peger sporene mod det nynazistiske miljø i Norge samt mod de norske frikorps soldater, der under 2. Verdenskrig kæmpede med nazisterne.

”Rødhals” er udgivet af Forlaget Modtryk. Sideantal: 524.

 

 

 


 

”Sorgenfri” 
af Jo Nesbø

Harry vågner op i sin lejlighed, hvor han finder sig svigtet af sin korttidshukommelse, da det seneste døgn står fuldstændig blankt for ham. Han husker dog, at have været til middag hos Anna, en tidligere flamme.

Anna findes død, og drabet på hende er tilsyneladende begået selvsamme aften, som Harry har besøgt hende. Så Harry får travlt med at forsøge at rekonstruere de begivenheder, der er undvegen hans hukommelse.

”Sorgenfri” er udgivet af Forlaget Modtryk. Sideantal: 467.

 

 


 

 

“Marekors” 
af Jo Nesbø

I en lejlighed i Oslo begynder det at dryppe ned med blod fra etagen ovenover. En kvinde findes dræbt i lejligheden, og en af hendes fingre er klippet af.

Et andet sted i Oslo ligger Harry Hole på gulvet i sin lejlighed. Han er døddrukken og er blevet fyret fra sit arbejde. Men sagen med kvinden med den afklippede finger bliver alligevel Holes sidste chance for at bevise, at han kan styre sit misbrug. Og da han begynder at efterforske sagen, finder han mønstrer, der tyder på, at drabsmanden endnu ikke har fundet sit sidste offer.

 

“Marekors” er udgivet af Forlaget Modtryk. Sideantal: 430.

 

 


 

Du kan finde flere indlæg med “Månedens bøger” her.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *