Månedens bøger: Marts 2016

Månedens bøger: Februar 2016
3. March 2016
Månedens bøger: April 2016
2. May 2016
Show all

Månedens bøger: Marts 2016

Det er næsten lidt pinligt, men der er intet nyt under solen i denne måned, hvor jeg stadig har været ved at tygge mig igennem Jo Nesbøs Hole-serie. Det er jo det skønne ved at komme sent ind i en serie: man skal ikke vente i længsel efter at den næste i rækken udkommer. 😉

 


 

”Frelseren” 
af Jo Nesbø

En aften bliver en soldat i Frelsens Hær henrettet under en julekoncert på Egertorvet i Oslo, og Harry Hole kommer på sagen. Det viser sig, at drabsmanden er en lejemorder, der går under navnet Frelseren – og at han har dræbt den forkerte mand!

Efterforskningen hvirvler Hole ind i gamle intriger og hemmeligheder, der bl.a. trækker spor til den norske underverden, en gammel voldtægtssag og et religiøst miljø.

 

”Frelseren” er udgivet af Forlaget Modtryk. Sideantal: 479.

 

 


 

”Snemanden”
af Jo Nesbø

Når den første sne lægger sit hvide drys, er det ikke kun kulde, den bringer med sig. For hver gang sneen falder, forsvinder kvinder sporløst for senere af dukke op dræbt og skamferede. Og morderen efterlader et tilsyneladende uskyldigt visitkort: en snemand.

Til at hjælpe sig med efterforskningen af drabene får Hole hjælp fra den nye kollega Katrine Bratt, der selv bærer på en barsk fortid. Og sammen med hende sætter Hole jagten ind på seriemorderen.

 

”Snemanden” er udgivet af Forlaget Modtryk. Sideantal: 459.

 

 


 

”Panserhjerte”
af Jo Nesbø

Efter den traumatiserende udgang på ”Snemanden” er Harry Hole rejst i eksil i Hong Kong for at få dæmonerne på afstand. Her tilbringer han dagene i en konstant tåge i en kombination af alkohol og opium, da han kontaktes af Kaja Solness fra det norske politi. De har brug for hjælp til at opklare en række seriemord, hvilket Hole efterhånden udmærker sig i at opklare.

I Oslo er to kvinder blevet myrdet på bestialsk vis: begge druknet i deres eget blod og med stiksår i munden. Og også Hole må gå så grueligt meget igennem for at opklare sagen.

 

“Panserhjerte” er udgivet af Forlaget Modtryk. Sideantal: 635.

 

 


 

”Genfærd”
af Jo Nesbø

Efter tre år i eksil i Hong Kong vender Hole atter hjem til Oslo. Denne gang er det for at efterforske et drab i sag, der allerede synes afsluttet. Problemet er, at den anklagede er Oleg: søn af Holes tidligere kæreste Rakel. Oleg er nu narkoman og har tilsyneladende dræbt en anden narkoman under et skænderi om stoffer.

Harry nægter at tro på, at den dreng han har været et faderlig forbillede for, han gjort sig skyldig i drab, og han sætter sig for at bevise Olegs uskyld.

 

”Genfærd” er udgivet af Forlaget Modtryk. Sideantal: 455.

 

 


 

Du kan lære flere “Månedens bøger”-indlæg her.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *