Månedens bøger: November 2018

Gæve grin, gule sokker og Grunwald
16. November 2018
Anmeldelse: “Afsporet” af Michael Katz Krefeld
4. December 2018
Show all

Månedens bøger: November 2018

I november måned blev ikke til et overvældende antal bøger. Faktisk endte jeg kun på tre styks: de to sidste bind i Siri Pettersens Ravneringene trilogi, ligesom jeg tog hul på Michael Katz Krefeld “Ravn”-serie, som jeg allerede glæder mig til at læse mere af.

“Råddenskab”

af Siri Pettersen

Efter Hirka gik gennem Ravneringene, er hun nu strandet i menneskenes verden. Uden identitet. Uden familie. Uden penge. Og uden at forstå den nye og anderledes verden.

Da det går op for Hirka, at hun er efterstræbt at den onde ligfødte Graal, som blev sendt i eksil fra Manfalla for over tusind år siden, spidser tingene til. Sammen med menneskejægeren Stefan og den ligeledes ligfødte Naiell, må hun flygte gennem Europa.

“Råddenskab” er udgivet af Forlaget Høst & Søn. Sideantal: 466.

“Evnen”

af Siri Pettersen

Hirka Haleløs – nu Hirka af Modrames hus – er ankommet til Dreysíl. De ligfødtes verden. Umpiri-folket. Som datter af en ligfødt hærfører er Hirka gået fra at være en udstødt råddenskab til at være genstand for stor og ærefrygtig opmærksomhed. Også selvom hun langt fra lever op til konventionerne for sine nye landsmænd, der alle er høje, stærke og som afskyer en hver form for svaghed.

De ligfødte ønsker at indtage Ymslanda for at tilrane sig Evnen. Og de ser Hirkas genkomst som et tegn på, at hun er den, de har ventet på. Den, der skal bringe Evnen tilbage i deres liv. Hirka er splittet. Hvor skal hun placere sin loyalitet? Hos sit nye folk? Eller hos ætlingene, hvor hun voksede op?

“Evnen” er udgivet af Forlaget Høst & Søn. Sideantal: 464.

“Afsporet”

af Michael Katz Krefeld

Kriminalbetjent Thomas Ravnsholdt (kaldet Ravn) er røget på sygeorlov på ubestemt tid, efter hans kæreste blev brutalt myrdet i deres lejlighed.

Han forsøger på bedste vis at drikke sine sorger væk. Men da en nær ven beder ham om at se på en gammel sag om en forsvundet pige, tvinger det Ravn tilbage til efterforskningsarbejdet. Det bliver et kapløb med uret, for der er nemlig en seriemorder på spil. Og han har udset sig sit næste offer.

”Afsporet” er udgivet af Forlaget Lindhardt og Ringhof. Sideantal: 336.

Du kan læse min anmeldelse af “Afsporet” her.

Du kan læse flere indlæg med “Månedens bøger” her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *