Månedens bøger: Juli 2018

Månedens bøger: Juni 2018
5. July 2018
Anmeldelse: “Kastanjemanden” af Søren Sveistrup
14. August 2018

Juli måned har været en blandet landhandel, hvor jeg både har fået afsluttet bøger og fået taget hul på nye bekendtskaber i form af Malene Sølvstens “Ravnenes hvisken”-trilogi. Derudover har jeg læst lidt af L.M. Montgomerys forfatterskab om Anne fra Grønnebakken, da jeg planlægger et komparativt indlæg om de forskellige udgaver. Men mere om det, når jeg engang når dertil. 😉

 


 

”Trommer i det fjerne” – Del 3 
af Diana Gabaldon

 

Claire og Jamie er nu bosat i de amerikanske kolonier, hvor de forsøger at skabe et nyt liv langt væk fra krig og slavehandel.

Deres datter Brianna, der har fulgt sin mor ind i fortiden, genforenes for en kort stund med Roger. Men de må skilles fra hinanden, da Brianna forsøger at finde sine forældre.

 

Bogen er udgivet af Forlaget Gyldendal. Sideantal: 1074.

 

 


 

”Ravnenes hvisken” – Bog 1 
af Malene Sølvsten

Outsideren Anne har levet hele sit liv isoleret fra omverdenen, der behandler hende med mistro og afsky. For Anne har nemlig nogle helt særlige evner. Hun er seer og kan se begivenheder i fortiden.

Da hun starter i gymnasiet bliver det startskuddet til et nyt liv, da hun pludselig får to nye venner, Luna og Mathias. Men ligesom Anne er Luna og Mathias ikke helt almindelige teenagere..

En række unge kvinder bliver myrdet på bestialsk vis, og alle er skåret med et runetegn i huden. Anne, Luna og Mathias bliver en del af efterforskningen, der kaster skygger tilbage til vikingetiden og til de nordiske guder.

 

”Ravnenes hvisken” – Bogl 1 er udgivet af Forlaget Carlsen. Sideantal: 706.

 

Du kan læse min anmeldelse af bogen her.

 


 

”Ravnenes hvisken” – Bog 2 
af Malene Sølvsten

I fortsættelsen på ”Ravnenes hvisken” trilogien plages Annes stadig af de uhyggelig syn af hendes eget mord. Da det kommer til hendes kendskab, at hendes søster er taget til fange, krydser Anne over til den anden verden, Hrafnheim (Freiheim), hvor Ragnara regerer.

Her får hun følgeskab af den ambivalente og mystiske kriger Rorik, og sammen sætter de kursen mod Sént for at redde Annes søster Serén.

 

”Ravnenes hvisken” – Bogl 2 er udgivet af Forlaget Carlsen. Sideantal: 621.

 

 

 


 

”Verden styrter” a.k.a. ”Bette Ravn” 
af Malene Sølvsten

”Verden styrter” er en lille ekstra hapser til fansene af ”Ravnenes hvisken”-universet, hvor fortællingen om Varnars skifte fra dræbermaskine i Ragnaras hær til Annes beskytter i modstandsbevægelsen belyses.

 

“Verden styrter” er udgivet af Forlaget Gyldendal. Sideantal: 140.

 

 

 

 


 

”Anne fra Grønnebakken” 
af L.M. Montgomery

Det aldrende søskendepar Marilla og Matthew Cuthbert har svært ved at klare arbejdet på gården alene og bestemmer sig for at adoptere en lille dreng. Men det er Anne der dukker op i stedet. Og de kan snart ikke forestille sig et liv uden Anne.

Den lille rødhårede Anne Shirley er dog noget af en mundfuld, og munden står ikke stille på hende. Og så har hun en evne til at komme i ulykker, når hun drømmer sig ind i sine fantasiverdener og glemmer alt omkring sig.

 

“Anne fra Grønnebakken” er udgivet af Forlaget Høst & Søn. Sideantal: 351.

 

 


 

Du kan læse alle de tidligere indlæg med månedens bøger her.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *