Månedens bøger: April 2018

Anmeldelse: “Glasvinge” af Katrine Engberg
30. April 2018
Anmeldelse: “Summer Karlssons store kærlighed” af Johanna Nilsson
31. May 2018

Ja, endnu en Ildefonso Falcones bog er blevet slugt her i April måned, som derudover udelukkende har været præget at et nyt bekendtskab, nemlig Katrine Engbergs krimiserie om Jeppe Kørner og Anette Werner.

 

 


 

”Sigøjnerinden fra Sevilla” 
af Ildefonso Falcones

I 1700-tallets Spanien tvinger barske omstændigheder to kvinder til at knytte venskab. De er forskellige som nat og dag: Milagros er en ung sigøjnerinde, der fortryller alle, hun møder, med sin skønhed og erotiske dans, mens Caridad er en frigiven sort slave med en smuk sangstemme og et lukrativt øje for tobak. Og de finder for en stund fred i det lille sigøjner-kvarter i Sevilla.

Men sigøjnernes kultur er under stærkt pres, der både skaber konflikt internt i miljøet og som udmønter sig i en indædt kamp om den frihed, der løber i sigøjnernes blod.

 

Bogen er udgivet af Cicero. Sideantal: 781.

 

Du kan læse min anmeldelse af ”Sigøjnerinden fra Sevilla” her.

 


 

”Krokodillevogteren”
af Katrine Engberg

”Krokodillevogteren” er Katrine Engbergs debutroman. I bogen er det makkerparret med de ensklingende navne, Kørner og Werner, der skal opklare en række drab, der tager sin begyndelse i et mindre lejlighedskompleks i København, da den indadvendte folkepensionist Gregers bogstaveligtalt falder over liget af sin unge underbo.

I huset bor også den pensionerede Esther de Laurenti, der skriver kriminalromaner til skuffen, og pludselig kommer virkeligheden faretruende tæt på indholdet i Esthers romaner.

 

Bogen er udgivet af Lindhardt & Ringhof. Sideantal: 408.

 

 


 

”Blodmåne”
af Katrine Engberg

En mand findes dræbt i en snedrive i Ørestadsparken, og Politiet tror, det drejer sig om en hjemløs, der er bukket under for vinterkulden. Jeppe Kørner, der netop er vendt hjem fra ferie og derfor er godt tanket op med livsmod (og en ny ung kæreste), bliver sat på sagen.

Manden i parken viser sig at være en kendt person inden for modeverdenen, der er blevet myrdet på bestialsk vis. Da Jeppes bedste ven, skuespilleren Johannes, bliver involveret i sagen, spænder det for alvor ben for Jeppes efterforskningsarbejde. For hvem kan han stole på?

 

Bogen er udgivet af People’s Press. Sideantal: 367.

.

 


 

”Glasvinge”
af Katrine Engberg

En kvinde bliver fundet i et springvand midt på Strøget i København. Hun er blødt til døde, da hendes krop er lemlæstet med snitsår i mærkværdige symmetriske mønstre. Efterforskningen fører Jeppe Kørner og hans kollegaer ind i sundhedssystemet.

Denne gang må Jeppe arbejde samme med den aldrende og sindige Falck, da Anette Werner er på barsel. Men livet som barslende ligger ikke ligefrem inden for Anettes comfortzone, så hun begynder sin egen efterforskning af drabene. For kvinden i springvandet er blot begyndelsen på en blodig misere.

 

Bogen er udgivet af People’s Press. Sideantal: 354.

 

Du kan læse min anmeldelse af ”Glasvinge” her.

 


 

Du kan finde alle indlæggene med “Månedens bøger” her.

 

 

1 Comment

  1. admin says:

    Hej. Dette er en kommentar til månedens bøger: April 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *