Månedens bøger: Oktober 2018

Første officielle billede fra Sæson 8 af “Game of Thrones”
1. November 2018
Den nye sæson af “Outlander” er i luften!
5. November 2018

Oktober måned har blandt andet budt på længeventede nye udgivelser og sidste del af en af yndlingsserierne. Og så har jeg taget hul på en anmelderrost fantasy trilogi. Alt i alt en måned, der stritter i alle litterære retninger.

“Den blå digters kone”

af Lone Theils

Da den berømte digter Manash Ishmail bliver adskilt fra sin kone Amina under deres flugt fra Iran, kontakter Ishmail journalisten Nora Sand for at få hendes hjælp til at finde Amina, der er som sunket i jorden.

Jagten på Ishmails kone bringer Nora ind i en skjult verden, hvor illegale flygtninge lever i frygt for myndighederne – og det der er værre!

”Den blå digters kone” er udgivet af Forlaget Lindhardt og Ringhof. Sideantal: 304.

“Det brændende kors” – Del 3

af Diana Gabaldon

Året er 1771, og krigen er på vej. Trods de sørgelig fremtidsudsigter forsøger Claire og Jamie Fraser at skabe sig et nyt liv i North Carolina.

Derudover lever de med frygten om en storbrand, der, ifølge deres datter Brianna, eftersigende skulle være årsagen til deres kommende død. En død, der er nært forestående.

”Det brændende kors” er udgivet af Forlaget Gyldendal. Sideantal: 1152.

“Eksploderende skadedyr”

af Dennis Jürgensen

I en lejlighed i København sker en eksplosion. Her finder politiet et sønderknust lig og en hilsen fra moderen, der kalder sig Sweeperen. Og han er langt fra færdig med at rydde op i fortiden.

Samtidig forsøger Roland Triel at fange den psykopatiske morder, der har dræbt hans kone og som nu har kidnappet hans datter Andrea. På sidelinjen efterforsker journalisten Klaus Fortman og hans assistent Siam på egen hånd Andreas forsvinden, og de har ikke i sinde at lade en god historie slippe dem af hænde.

”Eksploderende skadedyr” er udgivet af Forlaget Tellerup. Sideantal: 526.

Du kan finde min anmeldelse af bogen her.

“Os mod jer”

af Fredrik Backman

I byen Bjørneby slikker de stadig sårene efter skandalen året før. Men samtidig bliver byen mere økonomisk trængt, ligesom byens stolthed – ishockeyklubben – står for at skulle nedlægges.

Volden og rivaliseringen mellem Bjørneby og nabobyen Hed intensiveres, og alting eskalerer til nye højder. Hemmeligheden kommer frem i lyset og sorg bliver dagligdag i den lille by.

”Os mod jer” er udgivet af Forlaget People’s Press. Sideantal: 497.

Du kan læse min anmeldelse af bogen her.

“Odinsbarn”

af Siri Pettersen

Hirka er 15 år, da hun lærer den frygtelige sandhed om sig selv, der får konsekvenser alle omkring hende. Hun er et Odinsbarn. En haleløs råddenskab fra en anden verden.

Men Hirka er den ikke den eneste råddenskab, der er kommet fra en anden verden. Og modsat hende, er de kommet for at dræbe. Sammen med sin barndomsven Rime tager Hirka kampen op mod de nye trusler.

”Odinsbarn” er udgivet af Forlaget Høst & Søn. Sideantal: 575

Du kan læse min anmeldelse af bogen her.

Hvis du vil læse flere indlæg med “Månedens bøger”, kan du gøre det her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *