Månedens bøger: Maj 2016

Månedens bøger: April 2016
2. May 2016
Månedens bøger: December 2017
2. January 2018

Maj måned blev endnu en måned, der alene var dedikeret til skandinaviske forfattere. Og hvilke bøger! Det er bestemt ikke sidste gang, jeg giver mig i kast med et værk fra Fredrik Backmans hånd.

 


 

”Blod på sneen”
af Jo Nesbø

Olav er lidt af en enspænder, der helst holder andre mennesker lidt på afstand. Det er lige indtil han bliver forelsket i chefens kone.

Som om det ikke var indviklet nok, så bliver sagen endnu mere kompliceret af, at chefen har hyret en lejemorder til at dræbe konen, der har været ham utro. Men det er ikke hvilken som helst lejemorder. Det er nemlig Olav selv!

 

”Blod på sneen” er udgivet af Forlaget Modtryk. Sideantal: 280.

 

 


 

”Midnatssol” 
af Jo Nesbø

Jon Hansen er på flugt fra mafiabossen Fiskeren i Oslo, efter han har været lige lovlig langfingeret omkring bossens likvider og desuden skylder ham et lejemord. Jon hopper på bussen og søger i eksil i det nordligste Norge blandt Samere og andet godtfolk.

Her møder han den 10årige Knut, der er frisk i replikken og ikke bange for at lave lidt ballade. Jon forelsker sig i drengens religiøse mor, der har levet et liv med en voldelig ægtemand. Men lykken har ikke gode kår, når man har en mafiaboss i hælene.

 

”Midnatssol” er udgivet af Forlaget Modtryk. Sideantal: 280.

 


 

”En mand der hedder Ove” 
af Fredrik Backman

Den 59årige Ove er villakvarterets pedantiske plageånd, der flere gange dagligt patruljerer området med sin millimeterlogik og selvjustits og dobbelttjekker naboernes parkeringer og affaldssortering.

Ove er en mand, der har lagt det gode liv bag sig. Faktisk er hans helt store ønske at tage livet af sig selv. Men det er ikke så nemt. Særligt ikke når man har fået nye irriterende naboer, der insisterer på ens tid og som altid lige har en undskyldning for at forstyrre ham. Men måske er bekendtskabet med alle menneskerne omkring Ove ikke så slemt endda?

 

”En mand der hedder Ove” er udgivet af Forlaget People’s Press. Sideantal: 357.

 


 

Du kan læse flere “Månedens bøger”-indlæg her.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *