Månedens bøger: April 2016

Månedens bøger: Marts 2016
5. April 2016
Månedens bøger: Maj 2016
1. June 2016

Øv. Så kom jeg til sidste bind i serien om Harry Hole.. Kender I det, at man bliver så opslugt og vant til en forfatters univers, at det føles helt blasfemisk at gå i gang med en bog uden for dennes bibliografi? Jeg vendte da også tilbage til Nesbøs forfatterskab, for heldigvis har han da udgivet andet end Hole-serien. 😉

 


 

”Politi” 
af Jo Nesbø

Bind nummer 9 – a.k.a. ”Genfærd” – i serien om Harry Hole efterlod publikum med noget af en cliffhanger, der involverede Hole selv. Og det er i efterdønningerne af dette, at ”Politi” tager stafetten op.

En morder hjemsøger politiet i Oslo, da en række politimænd findes dræbt på gamle gerningssteder for uopklarede drab. Sporerne peger på, at en hævntørstig drabsmand er i færd med at straffe politietaten for dens manglende resultater.

 

”Politi” er udgivet af Forlaget Modtryk. Sideantal: 527.

 


 

”Den du ikke ser”
af Mari Jungstedt

I et forladt sommerhusområde i Gotland holder Helena Hillerström den årlige sommerfest for vennerne. Men aftenen summer ikke af lutter idyl, og da Helenas kæreste bliver jalousi, fører det til et opgør mellem de to. Dagen efter findes hun dræbt på stranden.

Da liget af endnu en myrdet kvinde dukker op på øen, er medierne ikke sene til at døbe drabene midsommermordene. Er der mon en seriemorder på spil?

 

”Den du ikke ser” er udgivet af Forlaget People’s Press. Sideantal: 350.

 


 

”Headhunterne”
af Jo Nesbø

Roger Brown er Norges mest succesfulde headhunter – selvom han selv mener, han er underbetalt. Og så overkompenserer han for sin højde på blot 168 cm. For på papiret har han alt: en lidt for dyr villa og en alt for smuk kone, hvis skønhed minder ham om hans eget mindreværd og gør ham konstant urolig for, at hun skal forlade ham.

For at holde sit overforbrug i ave er han nødt til ty til en nebengeschäft som kunsttyv, og han mener selv, han har fundet det perfekte offer: Clas Greve, der ejer et Rubens maleri i hundredmillioner kroners klassen. Men måske er Clas ikke den tilbagelænende playboy-type, han giver sig ud for at være…

 

”Headhunterne” er udgivet af Forlaget Modtryk. Sideantal: 300.

 


 

Du kan læse flere indlæg med “Månedens bøger” her.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *